Halaman

Selasa, Februari 16, 2010

Khemah Kerja ABIM Kelantan


Pada 15 Fabuari 2010, pihak ABIM negeri Kelantan telah mengadakan Khemah Kerja kepada ahlijawatankuasa dan beberapa saff sekretariat bertempat di pejabat Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) cawangan Besut.

Khemah kerja ini diadakah bagi membincangan perancangan halatuju ABIM Negeri Kelantan bagi dua tahun akan datang yang dismpaikan oleh Yang Di Pertua sendiri iaitu Al-Fadhil Ust. Faisal bin Abdullah.

Selepas itu, hadirin di bahagikan beberapa kumpulan mengikut peranan "job skop" seperti bahagian Dakwah, Belia, Ekonomi, pengurusan dan Hal Ehwal Wanita Islam (HELWA),kemudian dibantangkan perancangan masing-masing.

Mereka yang hadir dalam Khemah Kerja ini ialah, YDP, Ust Faisal, Timbalan YDP En. Khairul Anuar, Setiausaha Negeri En. Alami, Penolong S.U En. Faizul Afzan, Bendahari En. Fadlul, Ketua HELWA Puan Nadrah, beberapa orang exco iaitu Ust. Amin, En. Bajili, Saudara Syahiran, Puan Suaidah & Puan Anith.Mereka yang mewakili ABIM Daerah iaitu Saudara Abdullah Nawi dan Ust. Che Soh dan beberapa orang staff iaitu En. Mazelan, Puan Ani, Cik Hasnah, Puan Habibah & Sir Syafiq.

Pihak ABIM Kelantan juga berterima kasih kepada tuan rumah iaitu pihak ABIM Daerah Besut kerana sudi bersama-sama dalam Khemah Kerja ABIM Kelantan ini.

Semoga Khemah Kerja ABIM Kelantan 2010 ini akan memangkin pergerakan dakwah ABIM yang bersistermatik sebagaimana yang dituntut oleh Islam.

Solat Zohor Berjemaah

Perbincangan

Perbentangan Wakil Pemabangunan Belia Islam

Perbentangan Dari Kumpulan HELWA

Perbentangan Dari Kumpulan Pemebangunan Dakwah

Perbentangan Dari Kumpulan Setiausaha

Perbincangan Kumpulan Pembangunan Belia

Hadirin
Hadirin

Makan Tengah Hari

Makan Tengah Hari